Dit is de beste Email Marketing software in 2024

Jij wil graag Email Marketing software vergelijken. Wij vergeleken de resultaten van 6 Expert Onderzoeken. Brevo is de grote winnaar. 1 Software aanbieder is de op 1 na beste èn goedkoopste. Dit zijn de 10 beste email marketing software pakketten om in 2024 uit te kiezen.

Leestijd - 7 minuten

Je weet dat je met slimme Email Marketing aan de slag wilt maar je weet nog niet welk platform je moet kiezen. Niet heel gek ook met die tientallen aanbieders van Email Marketing software. Het moet niet te duur zijn, makkelijk werken en een uitgebreid pakket aan functionaliteiten bezitten. 

Ik heb veel uren onderzoek gedaan, en het advies van diverse online marketing experts met elkaar vergeleken. De uitkomst ervan lees je in deze blog; een vergelijking van de beste en populairste Email Marketing software systemen in een oogopslag. Ik geef antwoord op de vraag: wat zijn de beste Email Marketing software aanbieders? Wij vergelijken, jij kiest; en snel aan de slag.

Zodat jij zelf dat vervelende onderzoek niet meer hoeft te doen en zo snel mogelijk je eerste slimme email campagne kan opzetten.

2024: De 10 beste Email Marketing software pakketten

Het beste eerst want hier kom je voor. Dit zijn de 10 aanbieders (inclusief 2 briljante buitenbeentjes) van Email Marketing software en Email Automation die als de besten naar voren komen in de vergelijkende onderzoeken van experts naar het beste Email Marketing platform. Lees hieronder op welke eigenschappen deze Email Marketing software aanbieders de rest achter zich laten en in welke categorie ze de allerbeste zijn. De winnaars zijn..     

#1 Brevo

Brevo Email Marketing wordt geroemd om haar uitstekende deliverability rate van 95%. Vanaf haar oprichting is het een gegeven dat Brevo de beste is voor transactionele emails. Brevo is de aanbieder die de mogelijkheden van email en sms met elkaar combineert. Ze biedt zeer indrukwekkende opties in de Email Automation.   

Gratis trial zo lang als je wilt met maximaal 300 mails per dag. 

Brevo (incl. automation) start vanaf €49,- euro per maand. Prijzen bekijken. Er is ook al een pakket vanaf €19. Dit is exclusief automation opties. 

beste email marketing software

Met de nummer 1 beste  email marketing software uit de test kan je eenvoudig (kostenloos) starten met het bouwen van een emailijst of het optimaliseren van je online verkopen door de slimme automation tools toe te passen op je huidige emaillijst.

Je kunt direct aan de slag en je stuurt binnen enkele minuten je eerste emails (geen credit card nodig of andere betalingsvorm nodig om te starten).

#2 ActiveCampaign 

ActiveCampaign Email Marketing wordt ook geroemd om haar uitstekende email deliverability rate. Ook krijgt ActiveCampaign lof voor de enorme hoeveelheid waarde die ze aanbiedt voor het vaste maandbedrag.

Daarnaaast wordt ActiveCampaign aangeraden als de beste keuze voor kleine bedrijven en ondernemingen. Een aanrader voor starters die niet veel per maand willen betalen maar wel willen beschikken over geavanceerde Automation en analyse opties. Het platform groeit met de beginner mee. ActiveCampaign is mijn persoonlijke eerste keuze.     

ActiveCampaign gratis trial voor 14 dagen 

ActiveCampaign (incl. automation) start vanaf $9,-  per maand

de beste email marketing software vergelijken

De nummer 2 ontloopt de nummer 1 nauwelijks. Dit is de email marketing software die wijzelf inzetten voor onze online projecten. Krachtige software voor weinig geld en top kwaliteit.

Je kunt direct aan de slag en de set up is erg eenvoudig (geen credit card nodig of andere betalingsvorm nodig om te starten). De gartis trial is voor 14 dagen. Daarna bepaal je zelf of je doorgaat of niet.

#3 Drip 

Drip wordt aangeraden vanwege de mogelijkheden die ze biedt op het gebied van e-commerce. Drip is dus een ideale Email Marketing software aanbieder als je een online shop runt. De software is geschikt voor je gehele web marketing strategie waarbij tientallen platforms verbonden worden. Drip heeft een eenvoudig te gebruiken en aantrekkelijke interface en biedt tegelijkertijd meer geavanceerde functionaliteiten. 

Gratis trial voor 14 dagen

Drip start vanaf $49,- per maand. Prijzen bekijken

de beste email marketing software vergelijken

Ook met Drip kan je kiezen voor een gratis trial account voor 14 dagen (geen credit card nodig of andere betalingsvorm nodig om te starten). 

#4 Mailerlite 

Mailerlite Email Marketing wordt geprezen om haar simpelheid en betaalbaarheid. Dat maakt Mailerlite ook erg geschikt voor persoonlijke projecten. Verwacht geen geavanceerde opties in de Automation, maar betaalbaar emails in veelvoud sturen doet ze goed. Lite staat voor kwaliteit zonder de overweldigende complexiteit. Dat is wel zo handig als je je omzet wilt verhogen bij bestaande klanten en je huidige leads.

Mailerlite staat wordt ook geroemd om haar uitmuntende Customer Support (24/7). Hier hebben ze dan ook al meerdere malen awards voor ontvangen.

Gratis testen tot 1000 contacten maar wel met Mailerlite logo in je mails 

Mailerlite start vanaf $7,- per maand.  

de beste email marketing software vergelijken

Met mailerlite kan je 30 dagen gratis alle premium opties gebruiken (ook hier hoef je voor een gratis trial geen betalingsgegevens te verwerken). Ervaar zelf de voordelen.

#5 Convertkit 

Convertkit is een uitstekende keuze als je blogger bent, marketeer bent, iets creëert of publiceert. Het is een robuust platform met krachtige functionaliteiten. Ook zeer geschikt voor aanbieders van online cursussen. 

Gratis trial voor 14 dagen 

Convertkit start vanaf $29,- per maand. Prijzen bekijken

de beste email marketing software vergelijken
Beste email marketing software

#6 Constant Contact 

ConstantContact wordt geroemd als het meest makkelijk te gebruiken en het meest beginners-vriendelijk. Het is een van de grootste en snelst groeiende Email Marketing services wereldwijd. Hun support service is van wereldklasse.  

Gratis trial voor 60 dagen

Constant Contact start vanaf €41,65 per maand. Prijzen bekijken. 

#7 Mailchimp 

Mailchimp kan een goede keuze zijn als je op zoek bent naar een alles-in-één marketing automatiseringspakket met CRM. Let er wel op dat de automation opties relatief oppervlakkig zijn in vergelijking met andere aanbieders. Maar het aanbod is breed en goed-genoeg uitgevoerd. Het gratis pakket is royaal maar daarna springen die prijzen omhoog.

Mailchimp start vanaf $14,99 per maand. Prijzen bekijken. 

#8 Moosend 

Moosend is een uitstekende partij voor kleine bureaus en voor non-profit organisaties. Deze software vindt een mooie balans tussen een lage prijs, snel aan de slag kunnen zonder uitgebreide training, en krachtig genoeg zijn om resultaten te boeken. Wees je er wel bewust van dat de analysemogelijkheden mager zijn.   

Gratis gebruiken tot 1000 contacten zonder Moosend logo in je mails 

Moosend start vanaf $8,- per maand. Prijzen bekijken

de beste email marketing software vergelijken
de beste email marketing software vergelijken

Twee buitenbeentjes die ook interessant zijn

GetResponse

Overweeg GetResponse als webinars een belangrijk onderdeel van je funnel of propositie zijn. Een landingspagina-bouwer zit er ook in.  

Gratis trial voor 30 dagen 

GetResponse start vanaf €62,30 per maand. Prijzen bekijken

Goal-oriented email templates

Omnisend

Als je benieuwd bent naar een andere echte E-commerce killer - naast Drip dus - neem dan eens een kijkje bij Omnisend. Erg indrukwekkend wat zij doen; inclusief een integratie met whatsapp.

Gratis trial voor 14 dagen

Omnisend start vanaf $13,- per maand. Prijzen bekijken. 

de beste email marketing software vergelijken

Email Marketing software vergelijken door expert-onderzoeken te vergelijken > Top 10 

Om te kunnen zeggen wat de beste Email Marketing software is, heb je twee keuzes. Je sluit bij alle aanbieders een Email Marketing pakket af. En je besteedt per pakket uren en liever dagen aan het testen en beoordelen van de mogelijkheden en resultaten. Om de platforms vervolgens met elkaar te vergelijken. Of je gaat op zoek naar de Email Marketing experts die dat hebben gedaan, en je zet hun oordelen op een rij. Dat is wat ik heb gedaan. Dit heeft geleid tot mijn top 10 van beste Email Marketing software in 2024.  


De aannames en keuzes in mijn vergelijkend onderzoek naar de beste email marketing software

In het vergelijken van Email Marketing software aanbieders heb ik bepaalde keuzes gemaakt en aannames gedaan. Dit zijn ze.

De hele professionele (of ondoorzichtige) Marketing services heb ik niet meegenomen. Dat zijn de systemen die honderden euro’s per maand kosten of waar de prijs opgevraagd moet worden. 

De genoemde instapprijs per maand van elk platform is nadat ik heb gefilterd op de afwezigheid van het logo van de aanbieder in elke email (daar wil je alleen je eigen logo) en op de aanwezigheid van de automation optie. Anders zou het een heel simpel email programma zijn dat simpelweg bulk email stuurt. Zonder automation mogelijkheid kun je absoluut niet de kansen van slimme Email Marketing benutten. Lees hier wat de voordelen zijn van Email Marketing als je het slim doet.

Verder heb ik me alleen gebaseerd op blogs en onderzoeken in het Engels. Omdat deze markt vele malen groter is dan de Nederlandse en de kwaliteit ook veel hoger ligt. Aanbieders in het Nederlands - of het nu gaat om een bepaalde plugin of software - zijn overigens altijd een stuk prijziger dan die in het Engels. En dat is niet omdat ze van een hogere kwaliteit zijn. 

Tenslote heb ik de blogs die ik tegenkwam die ik vond rammelen niet meegenomen. Ik ben gegaan voor kwaliteit. Dat heeft er ook voor gezorgd dat ik één onderzoek een prominente plek heb gegeven in deze blog. Dit onderzoek stak namelijk met kop en schouders en in hoofdletters uit boven de andere tests. 

Het beste onderzoek en het criterium waar het allemaal om draait

De makers Venture Harbour hebben een uitgebreide database gebouwd met daarin de scores van 100 Email Marketing software platforms. Ze nemen de resultaten van eigen tests en surveys onder gebruikers mee en ook overige feedback van gebruikers. Bijvoorbeeld de reden waarom ze besloten hebben om het ene platform te verwisselen voor het andere. Dit onderzoek neemt een centrale plek in deze blog in omdat het met stip het allerbeste onderzoek is naar de kwaliteit van Email Marketing aanbieders.      

Onderaan deze blog vind je alle links naar de onderzoeken waar ik mijn top 10 op heb gebaseerd.

De ene functionaliteit is nog gewiekster en innovatiever dan de ander. Maar uiteindelijk kun je Email Marketing afpellen tot de volgende kern. Het enige dat uiteindelijk telt is: komt mijn email daadwerkelijk aan in de hoofdinbox van mijn contact? Wordt hij niet als spam aangemerkt? Hier hebben software aanbieders invloed op en de een doet het duidelijk beter dan de ander. 

Hoe goed een platform op dit criterium presteert wordt uitgedrukt in de email deliverability rate. Je hebt namelijk niets aan Email Marketing software als ze maar de helft van je emails goed bezorgd. Ook al werkt de software heerlijk en heb je allemaal uitgebreide functionaliteiten. Dit is de reden dat de email deliverability rate een hoofdrol speelt in deze blog.

Drie soorten Email Marketing aanbieders

Je kunt Email Marketing services grofweg indelen in: 

 • Simpele Nieuwsbrief tools
 • Marketing Automation tools
 • Alles-in-1 Sales & Marketing tools

De nadruk in deze blog waarin we Email marketing software vergelijken ligt op Marketing Automation tools. Bij het vergelijken van de instapprijzen van de tools heb ik bijvoorbeeld alleen de pakketten meegenomen waarin ook de optie voor Email Automation opgenomen is. 

Bedenk zelf eerst in welke categorie jouw wensen vallen. Met een simpele nieuwsbrief sturen elke 2 weken is niets mis. Maar wees je er wel van bewust dat je dan absoluut niet de genoemde voordelen van Email Marketing benut. Daarvoor is een Marketing Automation tool nodig.

Handige extra zaken om te weten over het kiezen van de beste Email Marketing software

De prijsopbouw van de Email Marketing pakketten

Zoals ‘echte’ marketeers betaamt spelen Email Marketing software aanbieders flink met de prijsopbouw van hun pakketten en de prijzen. Pakketten onderscheiden zich in functionaliteiten, restricties van het aantal contacten in je emaillijst of het aantal emails dat je per maand mag sturen. Bovendien zijn de sprongen in prijs - als bijvoorbeeld het aantal contacten in je lijst of het aantal emails dat je per maand stuurt toeneemt - heel wisselend. Dit alles maakt het onderling vergelijken van de aanbieders lastig en ondoorzichtig.    

De tarief-modellen vallen in twee verschillende categorieën: 

 • je betaalt voor het aantal contacten in je lijst zonder een maximum aantal emails
 • je betaalt voor het aantal mails per maand zonder een maximum aantal contacten

Of jouw favoriete platform nu in categorie 1 of 2 valt; voor elke aanbieder geldt dat een duurder pakket meer functionaliteiten heeft. Maar ook hier verhoudt de toename in mogelijkheden en functionaliteit zich niet altijd even logisch tot de toename in prijs.

Nog 3 tips voor het kiezen van de beste Email Marketing software

1) Laat je niet te lekker maken door het gratis pakket dat bijna elke aanbieder wel aanbiedt. In op-1-na van alle gevallen betekent dit dat er standaard een logo van de software in je emails opgenomen is. Iets wat je in mijn optiek absoluut niet moet willen als je een beetje professioneel over wil komen. Alleen het gratis pakket van Moosend komt zonder Moosend-logo in je emails!  

2) Het is raadzaam om niet te vaak of het liefst nooit te wisselen van Email Marketing software. Dit kost namelijk veel extra werk. Je emailadressen kun je makkelijk meenemen maar de rest veel moeilijker of niet (automation flows bijvoorbeeld en opgemaakte emails, of additionele informatie over je contacten). Kies daarom nu niet alleen de software die je voor de komende maanden ziet zitten maar een Email Marketing aanbieder die mee kan groeien met je project of bedrijf. 

3) Tenslotte adviseer ik je je niet blind te staren op de vraag wie is beter en wie is de allerbeste. De meesten, en zeker de aanbieders in de top 10 in deze blog, zijn goed genoeg. Heb je top 3 van belangrijkste criteria voor ogen en wacht niet te lang met het maken van je keuze.

Email Marketing woordenlijst

Je zult in je zoektocht naar de beste Email Marketing automation software veel woorden tegenkomen die je nog niets zeggen. Hier een handige woordenlijst om je snel thuis te laten voelen in de wonderenwereld van Email Marketing. 

Automation

het middel om met weinig werk bulk emails te sturen, maar wel persoonlijk en gericht. Het is een aaneenschakeling van geautomatiseerde emails, in gang gezet door vooraf gedefinieerde triggers (bijv: een contact bezoekt een bepaalde pagina op je website). 

Campaign

in online marketing refereert het woord campaign naar een enkel marketing bericht. Het is een email die je opstelt om vervolgens naar een of meerdere contacten te versturen.

Trigger

een signaal wat iets in werking stelt, bijvoorbeeld een automation die gaat lopen als een contact 5 keer een webpagina bezocht heeft.

Crossplatform

een software aanbieder is crossplatform wanneer het je in staat stelt meerdere platforms met elkaar te verbinden. Een bepaalde activiteit op een platform stelt bijvoorbeeld een workflow in actie

Workflow

de serie van emails die samen een automation vormen.

Lead generation software

software in de vorm van bijvoorbeeld een pop-up formulier op je website. Lead generation software verandert website bezoekers in ‘leads’ doordat bezoekers zich via een inschrijfformulier inschrijven voor jouw email lijst.  

Leads

een lead is een potentiële klant. Doordat een website bezoeker zich inschrijft op jouw emaillijst is de kans groter dat hij in de toekomst klant van je wordt.  

Email Deliverability Rate

het percentage van verzonden emails dat daadwerkelijk in de inbox van de contacten terecht komt, en ook niet in spam belandt.

Transactionele emails

dit type email is het tegenovergestelde van een marketing email. Ze zijn op individuele basis en dienen een transactie. Voorbeeld hiervan is een bevestigingsemail of het sturen van een betalingsbewijs.

Funnel

een model - in de vorm van een kegel - dat je helpt inzicht te krijgen in de verschillende fases die een klant doorloopt tot hij koopt. Aan elke fase kun jij slimme acties koppelen. Bijvoorbeeld: het sturen van bepaalde info, uitnodigen voor een webinar, een call aanbieden, korting presenteren etc etc.

Wat zijn je criteria voor het kiezen van de beste Email Marketing software

De vraag: ‘Wat is de beste Email Marketing Automation software?’ is een vraag waarop een antwoord bijna onmogelijk is. Je kunt je beter afvragen wat de beste Email Marketing Automation software voor jou is. Het antwoord hangt af van wat je criteria zijn en hoe zwaar ze wegen ten opzichte van elkaar. Je criteria hangen waarschijnlijk nauw samen met wat je doelen zijn en wat voor project of bedrijf je hebt. Denk dus na over wat je belangrijk vindt en wat je wilt bereiken.

Criteria waar je aan kunt denken bij het kiezen van je Email Marketing software

Hieronder lees je wat de meest gebruikte criteria zijn om de kwaliteit en aantrekkelijkheid van Email Marketing software te beoordelen. De 5 onderzoeken waarop deze blog gebaseerd is maakten ook gebruik van deze criteria. 

Voorbeelden van criteria: 

 • Gebruiksgemak;
 • Uitgebreidheid van functionaliteiten van onder andere de Email Automation;
 • Prijs per maand (afhankelijk van altijd emails of aantal contacten);
 • Prijs / Kwaliteit - verhouding;
 • Kwaliteit van de klantenservice en trainingsmogelijkheden;
 • Wil je over de hele lengte van het bouwen van je funnel tools hebben? Denk aan een landingspagina bouwer, inschrijfformulieren, het aanbieden van een webinar etc;
 • Integratie met e-commerce;
 • Integratie überhaupt met externe platforms als Paypal, facebook, activiteit op je website etc;
 • GDPR compliance - in welke mate voldoet de software aan de aangescherpte Europese privacy wetgeving?; 
 • Deliverability rate;
 • Veiligheid;
 • Aanwezigheid van een ingebouwd CRM - leg je kennis over klanten vast in een CRM;
 • Kwaliteit van rapportage. 

Denk goed na over wat je criteria zijn voordat je de diepte ingaat met aanbieders vergelijken en voordat je koopt. Mijn tip is om 1 of 2 of zelfs 3 criteria te kiezen - uit deze lijst of zelf bedacht - die ècht belangrijk voor je zijn en daar absoluut geen concessies op te doen. 

Een voorwaarde voor het formuleren van jouw criteria is het hebben van de basiskennis over de mogelijkheden en voordelen van Email Marketing. Als je aan het begin staat van deze kennis raad ik je aan om eerst mijn blog over Email Marketing te lezen: De complete Email Marketing gids - voor iedereen die in 2024 ook met Email Marketing wil starten.  

Ik heb de conclusies gebundeld van 5 onderzoeken maar 1 onderzoek naar Marketing Automation software springt eruit

Het onderzoek van Venture Harbour is met stip het allerbeste onderzoek. Mijn tip is dan ook het meest te varen op hun advies. En als je geïnteresseerd bent in een gedetailleerde afweging hun excel spreadsheet erbij te pakken, zodat je op basis van de criteria die jij het belangrijkst vindt kunt kiezen.

De top 3 van Venture Harbour

Dit is de top 3 die uit het onderzoek van Venture Harbour komt met daarbij ook hun aanbeveling: 

 1. ActiveCampaign - de beste voor kleine bedrijven en ZZP’ers 

 2. Moosend- de beste voor kleine bureaus en nonprofits 

 3. Hubspot - de beste voor B2B service bedrijven (maar erg prijzig, een pakket met email automation start vanaf €740,- per maand.)

Nummers 4 tot en met 10

En dit zijn de Email Markting Automation aanbieders die de top 10 van Venture Harbour compleet maken: 

4. Omnisend - de beste voor eCommerce

5. Rejoiner - de beste voor managed email marketing

6. Convertkit - de beste voor bloggers

7. Brevo  - de beste voor transactionele emails

8. Autopilot - de beste voor marketing automation

9. Mailerlite - de beste voor persoonlijke projecten 

10. Moonmail - de beste voor ontwikkelaars / developers

De uitslag van vergelijkend onderzoek naar de beste Email Marketing software

Deze blog begon met een overzicht van de top 9 voortkomend uit mijn vergelijkend onderzoek. Deze aanbieders zijn voorgedragen als beste aanbieders van Email Marketing software in 5 onderzoeken (links onderaan deze blog). De rangorde is gebaseerd op hoe vaak ze in de top 3’s en de top 10’s naar voren kwamen. Bij een gelijk aantal voorkomen in de top 3 en in de top 10 geeft de Email Deliverability Rate de doorslag. 

Dit is de top 9 van beste Email Marketing Automation software:

 1. Brevo
 2. ActiveCampaign
 3. Drip 
 4. Mailerlite
 5. Convertkit
 6. ConstantContact 
 7. Mailchimp
 8. Hubspot
 9. Moosend

Hieronder lees je wat de experts opmerken over deze 9 Email Marketing platforms.

#1 Brevo

beste email marketing software

Gratis testperiode zo lang als je wilt met maximaal 300 mails per dag. 

Email Marketing pakket inclusief Email Automation vanaf €49,- per maand 

Brevo wordt een koning in het aanbod van functionaliteit genoemd. Het Premium plan is onlangs uitgebreid met een landingspagina-bouwer, live chat, CRM en facebook ads integratie. Meer waarde voor je geld dus. Daarnaast waren de marketing automation en sms al aanwezig. Het is een extreem makkelijk te gebruiken platform met excellente tools om boeiende en mooie emails te creëren. Brevo (voorheen SendinBlue) is ooit begonnen als aanbieder van transactionele emails dus daar zijn ze super goed in. Brevo werkt cross-platform. Dat betekent bijvoorbeeld dat een bepaalde activiteit op je website een emailflow in gang kan zetten. Hoe slim is het om een gerichte aanbieding te sturen als een geinteresseerde een bepaald product al 6 keer bezocht heeft?

Je kunt direct aan de slag en je stuurt binnen enkele minuten je eerste emails (geen credit card nodig of andere betalingsvorm nodig om te starten).

#2 ActiveCampaign

de beste email marketing software vergelijken
de beste email marketing software vergelijken

Gratis testperiode voor 14 dagen 

Email Marketing pakket inclusief Email Automation vanaf $9,- per maand

ActiveCampaign heeft haar immense populariteit te danken aan het aanbieden van een product dat zowel zeer makkelijk te gebruiken is als een van de meest betaalbare van allemaal. ActiveCampaign pionierde met een visuele Automation bouwer en bijna alle Email Marketing Software partijen volgden dit voorbeeld. Venture Harbour noemt de aanbieder degene met de beste balans tussen betaalbaarheid, gebruiksgemak en kracht. Ze beschikt ruimschoots over functionaliteiten om je omzet te verbeteren.

Je kunt direct aan de slag en de set up is erg eenvoudig (geen credit card nodig of andere betalingsvorm nodig om te starten). De gartis trial is voor 14 dagen. Daarna bepaal je zelf of je doorgaat of niet.

#3 Drip

Gratis testperiode voor 14 dagen 

Email Marketing pakket inclusief Email Automation vanaf $49,- per maand 

Drip is zowel perfect geschikt voor beginners als professionals die veel verwachten van hun automation tool. Ook Drip werkt Cross-Platform met veel verbindingsmogelijkheden; tientallen platforms (zoals je website, facebook, Paypal etc.) kun je verbinden met Drip. Pas een automation bijv. toe op webinar registraties. Ze hebben een grote bieb met kant en klare workflows. Deze aanbieder is uitermate geschikt voor je e-commerce doeleinden.

de beste email marketing software vergelijken

Ook met Drip kan je kiezen voor een gratis trial account voor 14 dagen (geen credit card nodig of andere betalingsvorm nodig om te starten). 

#4 Mailerlite

de beste email marketing software vergelijken
de beste email marketing software vergelijken

Tot 1000 contacten kun je gratis testen maar dan staat er wel een Mailerlite logo in je emails  

Email Marketing pakket inclusief Email Automation en zonder Mailerlite logo vanaf $7,- per maand 

Mailerlite helpt je van websitebezoekers abonnees voor je emaillijst te maken met hun landingspagina's, diverse inschrijfformulieren en pop-ups en een formulier-bouwer.

Samen met ActiveCampaign is Mailerlite een van de aanbieders die veel waarde voor je geld biedt. Mailerlite springt eruit in simpelheid en gebruiksgemak en biedt toch de meeste functionaliteiten die kleine bedrijven nodig hebben. Toch adviseert Venture Harbour wel voor ActiveCampaign te kiezen als je een klein bedrijf bent. Omdat ze ingebouwde CRM bieden en meer geavanceerde marketing opties voor ongeveer dezelfde prijs.

De Customer Support (24/7) is top en staat altijd klaar voor je.

Met mailerlite kan je 30 dagen gratis alle premium opties gebruiken (ook hier hoef je voor een gratis trial geen betalingsgegevens te verwerken). Ervaar zelf de voordelen.

#5 Convertkit

Gratis testperiode voor 14 dagen

Email Marketing pakket inclusief Email Automation vanaf $29,- per maand 

De Email Marketing aanbieder voor bloggers en creëerders die een persoonlijk merk willen neerzetten. Convertkit heeft een simpele interface maar wel een die krachtig is. Door het combineren van ‘actions’, ‘events’ en ‘conditions’ te combineren kun je elke automation bouwen die je maar wilt. Convertkit heeft een aantal gelijkenissen met Drip. Een unieke functionaliteit zijn de inschrijfformulieren die je kunt insluiten in je email. Convertkit moedigt haar gebruikers aan contact te maken met hun klant middels simpele emails zonder poespas. Je zult daarom ook geen email templates aantreffen. De rapportage is eenvoudig.

de beste email marketing software vergelijken

#6 ConstantContact

Gratis testperiode voor 60 dagen 

Email Marketing pakket inclusief Email Automation vanaf €41,65- per maand. Eerste maand gratis 

Techradar en ook WPBeginner zijn erg positief over deze snel groeiende aanbieder van Email Marketing software. ConstantContact biedt handige Drag en Drop tools om onder andere mooie visuele emails samen te stellen. Binnen de Email Automation bieden surveys, polls en dynamische inschrijfformulieren de mogelijkheid om feedback op te halen. ConstantContact is buitengewoon beginnersvriendelijk en hun support team hoort bij de top.

#7 Mailchimp

Geen gratis testperiode van de Email Automation. Het gratis pakket heeft zeer beperkte mogelijkheden 

Email Marketing pakket inclusief Email Automation vanaf $14,99- per maand 

Mailchimp is een bekende naam die al lang meedraait in de Email Marketing business. Emails maak je op met behulp van templates en aanpasbare onderdelen. En het is ook mogelijk om je email van scratch te coderen. Mailchimp doet het goed op het gebied van integraties met e-commerce partijen zoals Shopify, Magento en WooCommerce. 

#8 Hubspot

Je kunt Hubspot gratis uitproberen, maar dat is helaas niet inclusief alle functies van het Professional pakket (waar Email Marketing automation onderdeel van uitmaakt).

Email Marketing pakket inclusief Email Automation vanaf €740,- per maand.

Hubspot is voor de serieuze ondernemer. Hubspot biedt een zeer complete en professionele Email Marketing tool. Het woord alles in 1 sales & marketing software is meer op zijn plaats. Hun belofte is om alles te bieden wat je nodig hebt om leads bij de kladden te grijpen en om te zetten in klanten. En dan bedoelen ze ook echt alles. Het goedkoopste pakket dat de optie van Email Marketing Automation bevat is de 'Professional' en vraagt jou om elke maand het niet geringe bedrag van €740,- over te maken. Maar dan krijg je - op een zeer hoog kwaliteitsniveau - : Landing Pages, conversational robots die met je bezoekers in gesprek gaan, SEO aanbevelingen, split testing tools, en nog veel meer.


#8 Moosend

de beste email marketing software vergelijken
de beste email marketing software vergelijken

Tot 1000 contacten kun je gratis testen en dan staat er niet eens een Moosend logo in je emails!  

Email Marketing pakket inclusief Email Automation vanaf $8,- per maand 

Deze aanbieder wordt alleen genoemd door Venture Harbour - die van het uitgebreide onderzoek en de gedetailleerde database - maar eindigt wel meteen op de tweede plek. En dat is een grote verdienste! Moosend is perfect geschikt voor beginners. En dat gaat niet ten koste van overgesimplificeerdheid of een gebrek aan functionaliteiten. 

Het zal je niet lukken om een Email Marketing platform te vinden dat makkelijker te gebruiken is. En toch heeft ze alle essentiële opties die mooi uitgevoerd zijn. Wat dacht je van automation triggers die op het weer afgestemd zijn? De functionaliteiten set is niet zo robuust als die van ActiveCampaign. Ook de uitgebreidheid van rapportage blijft achter.

Twee top 10’s van beste Email Marketing software in 2024 naast elkaar

De twee top 10’s nog even op een rijtje naast elkaar.

Onderzoek Venture

Harbour

6 Onderzoeken vergeleken

#1 ActiveCampaign

#1 Brevo (Sendinblue)

#2 Moosend

#2 ActiveCampaign

#3 Hubspot

#2 Drip

#4 Omnisend

#4 MailerLite

#5 Rejoiner

#4 Convertkit

#6 Convertkit

#6 Constant Contact

#7 Brevo (Sendinblue)

#7 Mailchimp

#8 Autopilot

#8 Hubspot

#9 Mailerlite

#8 Moosend

#10 Moonmail


Mijn persoonlijke keuze en waarom

Wij gebruiken al ruim 2 jaar de Email Marketing software van ActiveCampaign en daar zijn we erg blij mee. Waarom? Ik vertelde het al in de inleiding. Mijn ideale aanbieder ActiveCampaign is niet duur, werkt makkelijk en biedt een uitgebreid pakket aan functionaliteiten. Het klinkt als voor een dubbeltje op de eerste rang zitten maar in het geval van ActiveCampaign is het mogelijk. Deze fantastische prijs / kwaliteit verhouding zie ik bij geen andere aanbieder terug. Het deed me plezier om te zien dat Venture Harbour dit ook zo ziet.  

>> Ervaar of ActiveCampaign ook voor jou met kop en schouders boven de rest uitsteekt

Slotwoord over het kiezen van de beste Email Marketing automation software

De aanbieders in deze top 10 zijn allemaal goed genoeg. Op Mailchimp na misschien. Bedenk wat je budget per maand is en hoe ‘zwaar’ jij bent als bedrijf. Het maakt nogal een verschil voor wat je nodig hebt of je blogt als hobby en graag je persoonlijke merk wilt uitbouwen of dat jij een webshop runt in meer dan 10 landen. Neem ook je belangrijkste 2 a 3 criteria mee. 

Maak een eerste keuze en ga zonder je creditcardgegevens op te geven aan de slag met het bouwen van je eerste Email Automation dankzij een gratis Trial Periode. Wees gedurende de Testperiode alert en kritisch of deze aanbieder jou voor jaren gaat kunnen bieden wat je nodig hebt en wilt. Als dat niet zo is probeer je je tweede keuze uit dankzij een andere gratis Testperiode. Overleeft je keuze de Trial Periode? Gefeliciteerd! Je hebt jouw beste Email Marketing software aanbieder gevonden!

De 6 onderzoeken als basis van deze blog

6 best email marketing automation tools - CodeinWP -

7 Best Email Marketing Services for Small Business (2024) - WPBeginner -

9 Best “Email Marketing” Services for Small Businesses -2024 - IsitWP -

Best email marketing software of 2024 - Techradar - 

10 Best email marketing software & email automation tools of 2024 - Venture Harbour - 

Top 5 Newsletter Services - EmailToolTester -

Email Marketing Software: 1 van de puzzelstukken in je salesfunnel

Het blijft belangrijk om te benadrukken dat jouw hele salesfunnel invloed uitoefent op je conversies. Of dit nu leads verzamelen is voor een webinar. Producten verkopen in een webshop. Od dat je zo snel mogelijk een emaillijst wilt vullen met contacten om met email marketing software producten of diensten te verkopen. Elk stapje heeft zijn eigen funnel foodprint.

Email Marketing is 1 van die puzzelstukken. Een voordeel van email marketing software is dat je de software heel makkelijk kunt koppelen aan acties van bezoekers - die jij wilt (CTA) - op jouw website. 

Om bezoekers in de 'actie stand' te krijgen kun je bijvoorbeeld Google Adwords inzetten om acties op je website te testen. Of je zet Google Adwords in om je omzet voor een bepaald product of dienst te verhogen. Google Adwords kun je ook heel gericht gebruiken om je emaillijst te laten groeien. Mits je een goed plan hebt uiteraard. 

Nieuwsgierig naar wat Google Adwords kan betekenen voor jouw business en als marketing toevoeging in je salesfunnel? Vergeet dan niet om ook "Groei met Google Adwords doelgericht en efficiënt naar meer winst en MEER tijd" - te lezen.

Bonus tips voor het werken met de beste Email Marketing Automation software

Deze twee onmisbare tips wil ik je absoluut nog even meegeven voordat je aan de slag gaat met je favoriete Email Marketing automation tool.

Bonustip 1 - email automation onderdeel maken van je hele funnel

In dit artikel heb ik ingezoomd op het kiezen van de beste Email Automation tool. Maar daarmee ben je er nog niet. Het gaat erom dat je een goed werkende funnel neerzet. Een email lijst aanleggen en je contacten slimme en gerichte mails sturen is slechts een onderdeel. Er komt nog een hele belangrijke stap voor. 

En dat is het ‘vangen’ van je websitebezoekers. Je hebt vaak maar 1 kans en 30 seconden om van die ene bezoeker een langdurig contact te maken. Om je succeskansen te vergroten heb je een goede en passende ‘Optin-tool’ nodig. Deze tools bieden een eindeloze variatie van inschrijfformulieren op je website. Na inschrijving belandt de bezoeker op je email lijst en kan je beginnen met mailen.  

Zo werkt een optin bijvoorbeeld: 

 • Na 30 seconden scrollen verschijnt er een subtiele popup met het aanbod in te schrijven voor de nieuwsbrief;
 • Onderaan de blog bied je aan om het waardevolle gratis ebook op te sturen, het enige wat de bezoeker hoeft te doen is een emailadres achterlaten in het inschrijfformulier;
 • Net voordat een bezoeker je site wil verlaten door op het kruisje rechtsboven te klikken verschijnt er een pop-up met een aantrekkelijk aanbod. Uiteraard is het nodig een emailadres achter te laten om hiervan gebruik te kunnen maken.   

Wij gebruiken de optin-tool van Thrive Themes: Thrive Leads. Een goed werkende tool met een grote verscheidenheid aan soorten inschrijfformulieren en mogelijkheden om aan te passen aan jouw stijl. Wij kozen deze tool van Thrive Themes op dezelfde manier als we ActiveCampaign kozen: veel waarde voor weinig geld. Waar veel andere optin-tools met een ‘subscriber-model’ werken, en je dus elke maand een vast bedrag kwijt bent, kun je deze tool in een keer afrekenen voor niet veel geld. 

De optin-tool van ThriveThemes bekijken 

Bonustip 2 - Email Deliverability Rate is misschien wel het allerbelangrijkste in Email Marketing

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk email Deliverability Rates zijn binnen Email Marketing. Voor een deel bepaalt je software hoe hoog dit percentage ligt. Maar jij hebt ook een flinke vinger in de pap. 

De tip om je cijfers goed te krijgen: zorg dat je ook echt gaat segmenteren als je straks met je software aan de slag gaat. Oftewel maak onderscheid tussen je contacten op basis van bepaalde eigenschappen. En stuur alleen de emails die aansluiten bij de wensen en beleving van de contacten in een bepaald segment of groep. 

Als jij gerichte emails stuurt op basis van segmentatie schiet de kans omhoog dat contacten je email openen en ook doorklikken op de links in je bericht. En de email-open percentages en CTR’s hebben invloed op de deliverability percentages. Het resultaat: betere emails die ook nog eens veel vaker in de inbox belanden.

Click Here to Leave a Comment Below