Minimalisme: gluren in het leven van 2 minimalisten

Altijd al ongestoord willen gluren in het huis en het leven van een minimalist? Dit is je kans. Ontdek wat ons drijft om te leven met maar 10 kg aan spullen bij de hand. Wat minimalisme is, waarom je zo gek zou zijn om het te proberen, en hoe wij minimalistisch leven beleven. 

Wat is minimalisme?

Minimalisme is focussen op wat echt belangrijk is, voor JOU. En zoveel mogelijk de overbodige ruis elimineren.

Dit is de definitie van minimalisme in mijn eigen woorden. Met overbodig bedoel ik alle zaken die geen waarde toevoegen. Voor jou persoonlijk.

Overbodige ruis kan in allerlei vormen komen; een propvolle kledingkast met spullen waarvan je niet op de hoogte bent dat ze bestaan bijvoorbeeld. Maar ook vrienden die energie kosten en geen energie geven, of een vakantie gevuld met zoveel activiteiten dat het helemaal niet meer leuk is. Je kunt je voorstellen dat deze lijst met voorbeelden heel lang kan worden.  

Minimalisme is geen doel op zich

Minimalisme is een trend. Veel mensen willen het wel eens proberen. Is veel spullen weggooien dan nu eindelijk die weg die rechtstreeks naar meer geluk of meer voldoening leidt?

Nou, nee.

Minimalisme is geen doel op zich. Het belangrijkste is dat je de filosofie erachter begrijpt en leeft.

In een leeg huis zitten met geen flauw benul van wat je belangrijk vindt in het leven kan aardig claustrofobisch voelen.

Het doel is je richten op wat je belangrijk vindt. Minimalisme is het middel ervoor.

Je richten op de essentie gaat makkelijker zonder om aandacht schreeuwende onbelangrijke zaken die heel belangrijk lijken.

Minimalisme kan zich op veel manieren uiten

Minimalistisch omgaan met spullen (misschien wel de makkelijkste). Minimalistisch omgaan met je agenda inrichten. Een minimalistische aanpak in kiezen hoe je je energie uitgeeft. Minimalisme is focussen op dat wat voor jou echte waarde vertegenwoordigt.

Je kunt alles maar een keer uitgeven: energie, tijd, aandacht, geld. En die eerste drie zijn zelfs schaars. Zorg dus dat je dat uitgeven zorgvuldig en weloverwogen doet. Dat is de boodschap van minimalisme.   

Waarom minimalisme?

  • Omdat prioriteiten bepalen zoveel vreugde en duidelijkheid geeft 
  • Om je te helpen het voor jou juiste pad in het leven op te gaan
  • Omdat er voor iedereen een leven is weggelegd waarin je doet wat je belangrijk en leuk vindt (je moet het alleen nog even creëren) 
  • Om je minder uitgeblust te voelen en je minder geleefd te voelen
  • Zodat je leven niet gedicteerd wordt door spullen
  • Om minder bang te worden voor keuzes maken en afscheid nemen
  • Om ruimte te creëren voor jezelf waarin je waarde toevoegt voor jezelf en je omgeving

Wij leven als minimalisten en vinden het ..

fantastisch!

Ik houd zo veel tijd over omdat ik niet bezig ben met spullen kopen, spullen ruilen, spullen onderhouden, spullen vervangen, spullen repareren, spullen verplaatsen, spullen opruimen, spullen weggooien, spullen schoonmaken, spullen …

Doordat ik minder spullen koop, heb ik minder geld nodig, waardoor ik minder hoef te werken voor geld, waardoor ik meer WAARDEVOLLE tijd heb. En dan zul je zien; word ik juist financieel succesvol met datgene waar ik goed in ben en plezier in heb. Ik ben gaan inzien dat tijd veel waardevoller en belangrijk is dan spullen.   

Doordat ik weinig spullen bezit, voelt mijn kleine huis even groot als jouw grote huis. Het doen met wat ik heb maakt me creatief en extra blij met wat ik heb. En wat ik heb aan spullen; is ook echt goed en waardeer ik enorm.  

En dan heb ik het alleen nog maar over geld, tijd en spullen

Er is nu zoveel meer ruimte in mijn hoofd om bijvoorbeeld iets te leren. Of me te richten op dingen die me inspireren. Mijn hoofd was ook altijd gevuld met zaken die me niet echt enthousiast maakten maar er wel waren. Waardoor ik aan alle dingen die ik nu wel doe, toen niet toekwam. Herken je dat? 

Minimalistisch leven maakt mijn leven meer overzichtelijk. 

Ik ontdek wat ik echt leuk en belangrijk vind. Ik ga niet voor instant-geluk maar ontwikkel mezelf om te gaan voor lange termijn geluk en bevrediging.

Is dit een lifestyle filosofie die je aanspreekt? Houd dan VrijDoen in de gaten want binnenkort vertellen we je welke eerste stappen je kunt zetten op weg naar een minimalistische lifestyle. Maar om alvast een begin te maken geef ik je hieronder alvast een motiverend duwtje om te experimenteren met wat minimalisme jou kan brengen. 

Helpende gedachten om jou een zetje te geven naar minimalisme

> De wereld gaat kapot aan onze massaconsumptie. Als jij - en met jou ook anderen - minimalistischer gaat leven, help je ook de wereld een beetje beter te maken.

> Je bent niet zo afhankelijk van je spullen als je nu denkt. Pas als je spullen gaat wegdoen en niet meer gaat kopen, zul je ondervinden dat het echt zo is. Voor meer inspiratie op dit onderwerp lees je hier verder: 10 x Waarom je niet afhankelijk bent (en wel kunt veranderen)

> Je staat niet alleen. Deze auteurs kunnen jou nog meer inspireren op jouw minimalistische pad:


Geinspireerd door minimalistisch leven? Of ben jij op zoek naar Vrijheid in je Kop, een perfect passende lifestyle of wil je stress de baas worden? Neem dan contact met ons op. Wij helpen ook jou graag op weg. Neem ook een kijkje bij onze gratis tools: rete-effectieve tools om te bereiken wat je wilt. 

Enjoy the process.


PS Voel je je geleefd en gestresst en wil je grip krijgen op deze druk? Download dan ons rete-effectieve Anti-Stress Werkboek!Click Here to Leave a Comment Below